societate comerciala, devine societate


La data de 01 septembrie 2012 a intrat in vigoare atat Legea nr. 76/2012 pentru punerea in aplicare a Legii nr. 134/2010 privind Codul de procedura civila, cat si Codul de procedura civila.

In conformitate cu prevederile art. 79 din Legea nr. 76/2012 „In termen de 2 ani de la data intrarii in vigoare a prezentei legi, societatile inregistrate in registrul comertului care au in denumire sintagma “societate comerciala” sunt obligate a efectua demersurile necesare inlocuirii acestei sintagme cu termenul “societate“. Pana la finalizarea acestor demersuri, societatea poate functiona cu denumirea inscrisa in registrul comertului la data intrarii in vigoare a prezentei legi. Inregistrarea in registrul comertului a mentiunii privind modificarea actului constitutiv ca urmare a schimbarii denumirii societatii este scutita de ”taxa de inregistrare”.

Conform prevederilor legale aceste societati comerciale trebuie sa se prezinte, incepând cu data de 01 septembrie 2012, la oficiile registrului comertului în raza caruia isi au sediul, in vederea efectuarii demersurilor necesare înlocuirii din denumire a sintagmei „societate comerciala” cu termenul “societate”, data limita pentru îndeplinirea acestei obligatii legale fiind 01 septembrie 2014.

Inregistrarea mentiunii privind modificarea actului constitutiv ca urmare a schimbarii denumirii societatii este scutita de taxa de inregistrare.

In fapt… sunt obligate sa schimbe denumirea numai societatile ca au, spre exemplificare, denumiri comerciale precum”societatea comerciala ixulescu” daca denumirea pe statut apare ca „societatea comerciala ixulescu” si denumirea comerciala folosita este „s.c. ixulescu” nu este cazul de a fi schimbat statutul dar … se schimba stampila… daca nu au fost atenti sa corespunda stampila cu statutul….

Reclame

Despre conectarenet

Satul de hoti precum basescu
Acest articol a fost publicat în politica. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s