Arafat, Raed Arafat

Ce titlu poti sa pui la un articol despre acest om?

„Singurul ROMAN pe care il cunosc”

„Un ROMAN adevarat patriot”

„Maica Tereza are in Romania un corespondent: Raed Arafat”

„mai crestin decat crestinii: ARAFAT”

Multe titluri…

Ce defecte are acest om? Poate ca are multe, dar nu le cunosc. Si daca are, conteaza pasiunea acestui om, umanitarismul si mai ales profesionalismul. Nici nu doresc sa iau in calcul ce debandada si ce forma ar fi avut actiunea aferenta accidentului din Muntenegru (pe partea romana) si asta este doar o situatie in care Arafat s-a implicat si a rezolvat problemele. Are Arafat diploma in managmentul situatiilor de urgenta, in logistica corporatista ori administratie publica? NU. Cate persoane platite regeste au asemenea diplome si sunt platiti prin ministere si nu ies in evidenta, fie si prin anonimat dar cu rezolvarea situatiilor? Ceva asemanator, fie si cu un stil „mafiot” si „Delta Force” a mai facut ONACA cu marinarii sechestrati si salvati (adica rezolvarea situatiilor in situatii de criza cu un stat ne… potent), ok aeronave ale armatei, logistica statului… dar ca si invatamantul… zeci de ani, invata elevii sa stie matematica, fizica, chimie, etc… dar Materia cea mai importanta lipsea: MATERIA INTERDISCIPLINARA, care sa le faca copiilor legatura intre materii, ca degeaba stie copilul ca pomul plantat…. Stabilizeaza terenul, daca nu stie unde si cum ca faca impadurirea si care sunt etapele. Ok, o sa invete la facultate, poate, dar daca nu are bazele de copil, a uitat si rezolvarea ecuatiilor si ca dizolvarea zaharului in apa este proces fizic iar dizolvarea sarii in apa este proces chimic.

Asa cum Romania nu avea nevoie de autostrazi dupa neuronii lu’ Basescu (cu toate ca fiind ministru, ala de la turism, ala de la dezvoltare, ala de la economie, ala de la sanatate, etc, trebuiau sa-i spuna „ba cretinule, fara infrastructura… nu faci nimic, dar nici parchetul nu s-a autosesizat ca in fapt Basescu submina astfel economia nationala), Arafat a intalnit in viata Basesti… care in loc sa-i sprijine smurd-ul… faceau concurenta cu ambulantele pe sosele… medicii care lucrau cu Arafat… erau sicanati la spitale…etc. perseverenta acestui om a facut sa avem SMURD.

CINE ESTE Arafat?

Raed Arafat s-a născut pe 24 mai 1964 în Damasc, capitala Siriei, dar a copilărit în orașul Nablus, aflat în nordul Cisiordaniei
Acolo, împreună cu alți colegi de clasă, a înființat o echipă de prim ajutor, fapt care a evidențiat pasiunea sa pentru medicina de urgență. În anul 1981, la vârsta de 16 ani, a emigrat în România pentru a studia medicina. A studiat limba română la Pitești, iar ulterior a urmat cursurile Universității de Medicină Iuliu Hațieganu din Cluj și s-a specializat la Târgu Mureș și Cluj în anestezie terapie intensivă.

Serviciul Mobil de Urgență Reanimare și Descarcerare (SMURD)

În septembrie 1990, cu ajutorul Clinicii de Anestezie Terapie Intensivă, sunt puse bazale unui centru de urgență asemănător celor din Uniunea Europeană, format dintr-un echipaj calificat medicalizat. Inițial, serviciul a funcționat sub denumirea SMUR (Serviciul Mobil de Urgență și Reanimare) deoarece la acea vreme nu se puteau face descarcerări. De-a lungul anilor `90, serviciul de urgență a continuat să se dezvolte, stabilind legături de profil în mai multe state europene, printre care Marea Britanie și Norvegia.

Serviciul Mobil de Urgență Reanimare și Descarcerare (SMURD) este un serviciu medical de intervenție rapidă din România. SMURD a luat ființă înTârgu Mureș în 1991, sub coordonarea medicului român de naționalitate palestiniană Raed Arafat.

SMURD intră în legalitate în octombrie 1996 prin Legea 121 a Corpului Pompierilor Militari; până în acea dată a funcționat ca centru național pilot. În acestălege sunt specificate atribuțiile pompierilor militari printre care și asistența de urgență medicalizată. Această lege aduce și un nou nume SMURD-ului, SIAMUD adică Stația de Intervenție pentru Asistența Medicală de Urgență și Descarcerare.

În septembrie 1990 cu ajutorul Clinicii de Anestezie Terapie Intensivă și cu Serviciului de Ambulanță sunt puse bazale unui centru de urgență asemănător celor din Uniunea Europeană format dintr-un echipaj calificat medicalizat. Inițial serviciul a funcționat sub denumirea SMUR (fără D – descarcerare).

În anul 1991, SMUR primește o primă donație din Germania sub forma unei ambulanțe. Până în luna octombrie serviciul a funcționat cu personal voluntar, inclusiv șoferul ambulanței. Începând cu luna octombrie începe conlucrarea cu Brigada de Pompieri Militari Mureș care a oferit conducători auto pentru ambulanță, dar și spații pentru instruirea personalului SMUR.

În anul 1992, SMUR primește echipamente medicale de la colaboratorii externi: Crucea Roșie din Sauda Norvegia, Serviciul de Urgență al Spitalului Regal din Edinburgh și Brigada de Pompieri Strathclyde din Glasgow. Totodată are loc și pregătirea pompierilor în noi domenii de intervenție, descarcerare și intervenție la accidente chimice.

În noiembrie 1992 a avut loc o aplicație care a avut ca invitați oficialități locale și centrale. Ca urmare a acestei aplicații, dar și a specializării personalului cu instructori din străinătate, Ministerul Sănătății a declarat SMUR Centru Pilot Național. Astfel prin ordinul 1094 din 5 noiembrie 1992, SMUR Târgu Mureș a primit un statut oficial și o recunoaștere oficială a meritelor celor care au activat în cadrul serviciului.

În 1992, a fost creat primul laborator de instruire pentru urgență donat de Fundația pentru o Societate Deschisă din Statele Unite.

Ca urmare a donațiilor și a instruirii realizate de instructori din Scoția, din 1993, SMUR devine Serviciul Mobil de Urgentă, Reanimare și Descarcerare (SMURD).

În 1994 prin implicarea în proiect a BBC – Londra și a Serviciului de Urgență din Edinburgh, s-a construit primul departament de urgență unic în România.

Din 31 iulie 1994 Serviciul de Urgență funcționează în curtea Spitalului Clinic Județean Mureș. În 1997,în urma unor cursuri intensive în medicina de catastrofă efectuate de medici din Franța, s-a creat echipa de intervenție rapidă ce include 25 de persoane dotate cu pager-e care permit chemarea lor la orice oră în cazul unor accidente grave. În anul 1998 această echipă a fost alarmată de 3 ori în vederea intervenției la accidente cu multiple victime. Pregătirea în acest domeniu se continuă cu sprijinul Ambasadei Franței care finanțează anual un curs în domeniul medicinei de catastrofă. Tot in anul 1997, s-a înființat noul dispecerat comun între SMURD și Serviciul de Ambulanță al Județului Mureș. Acesta are sediul în cadrul Departamentului de Primiri Urgențe și este deservit de personal din cadrul Serviciul de Ambulanță Județean sprijinit și de personal din cadrul SMURD-ului.

În 1998 este o organizată o colectă la care au participat: întreaga comunitate locală, mediul de afaceri local precum și instituțiile locale. Urmarea acestei colecte a fost achiziționarea celei mai moderne ambulanțe de reanimare din România (evaluată la acea vreme la 182.000 marci germane).

În anul 1999 în dotarea SMURD-ului intră și un elicopter tip Allouette III.

Din anul 2001 SMURD face parte din primul dispecerat integrat 112 care deservește pe lângă SMURD și PompieriiPoliție și Ambulanța.

SMURD Târgu Mureș este și centru de instruire în care sunt instruiți cei care activează în domeniul medicinei de urgență din România.

În anii 1995 si 1996, s-a continuat dezvoltarea sistemului și în mod deosebit al componentei de instruire și pregătire a medicilor și a asistenților veniți din diferite regiuni ale țării.

Între anii 1995 – 1998 au fost instruiți la Târgu Mureș peste 300 de medici și asistenți medicali.

În anul 2003 a primit Ordinul Național „Pentru Merit” în gradul de Cavaler de la președintele Ion Iliescu, pentru întreaga activitate științifică și de cercetare, pentru contribuția deosebită la dezvoltarea și promovarea tehnologiei informației și comunicațiilor în România. La 31 decembrie 2005, Raed Arafat a fost decorat de către Traian Băsescu, președintele României, cu Ordinul Național „Pentru Merit” în grad de Ofițer, ca recunoaștere a eforturilor depuse în salvarea oamenilor la inundații și pentru eforturile depuse zi de zi pentru salvarea vieților a numeroși români.

Sunt multe de spus despre acest om, pe cand multe de spus, si tot de bine, despre cei ce ne conduc?

Surse: wikipedia, conectarenet, favior, London News

Reclame

Despre conectarenet

Satul de hoti precum basescu
Acest articol a fost publicat în politica și etichetat , , , , , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s